MANU 1-2 år

1. Før undervisningen

2. Til undervisningen

Animationsfilm

MANU 1-2 år

Du har været forælder i mere end et år, og du har allerede set den fantastiske udvikling, dit barn har gennemgået. Kan du huske det nyfødte barn i den allerførste tid? At I skulle finde hinanden og få styr på, hvornår spædbarnet skulle spise og sove. Og senere da dit barn begyndte at kunne bevæge sig, trille rundt og smile til dig? Det er helt anderledes nu, hvor dit barn rigtigt kan bevæge sig rundt. Og udviklingen forsætter.

Børn er meget forskellige, og det er deres udvikling også. Nogle er hurtige til at gå og til at sige de første ord. Andre bruger lidt mere tid til begge dele eller er langsommere til det med ordene, men er hurtigt kommet i gang med at gå selv. Der er temperamentsfulde og viljefaste børn, og der er andre, der er mere forsigtige og tilbageholdende. Det er helt almindeligt, at der er meget stor forskel på børn i samme alder.

Det har du helt sikkert lagt mærke til. Da børn udvikler sig så forskelligt, giver det sjældent mening at sammenligne dem.

Vidste du, at alle børn leger fra de er helt små. Legen er noget af det vigtigste for dit barns udvikling. Børn leger, fordi de synes det er spændende, fordi de er nysgerrige og gerne vil udforske deres omverden. Legen kan være både alvorlig, spændende, indeholde frydefuld angst eller være sjov, nogle gange det hele på én gang.
Hvilke lege er dit barn optaget af for tiden?
Hvilke lege nyder du at lege med dit barn?

Børnene er vores fremtid – dit barn er vores fremtid.

Forældrekursus

Hvad der sker for dit barn afhænger også af, hvad du gør for og med dit barn. Alt det I gør sammen, og hvordan dit barn er sammen med fx nære familiemedlemmer og venner, har stor betydning for den udvikling, der sker. Rammerne omkring jer og jeres familie – fx det lokale samfund, I bor i – jeres boligforhold- om I er mange i familien med få rum til flere familiemedlemmer, eller om I har rigeligt med plads til få mennesker. Det betyder alt sammen noget for de udfoldelsesmuligheder der er, fx hvilke lege dit barn har mulighed for, og om det kan være sammen med andre børn og voksne.

MANU Barnet 1-2 år er et forældrekursus, som alle gravide og småbørnsforældre får tilbud om at deltage i.

Der er mange gode måder at være forælder på, og du har mulighed for at skabe netop det familieliv, som du og din familie trives med. Forældrekurset er et tilbud, som prioriteres højt fra politisk side. Fra politisk side, bliver der støttet op om familiernes trivsel og sundhed.

Vidste du, at dit barn ikke altid er i stand til at gøre det, som du siger. Det kan fx ikke kontrollere og udtrykke sin lyst til at undersøge spændende ting, som er inden for rækkevidde. Det kan du fx opleve, når barnet løber væk med dine solbriller for 10. gang, selv om du venligt, men bestemt har sagt, at det skal stoppe.